De kaart

Verfrissend en verrassend

Seperator

Het hele Cul’eau-team steekt zijn hart en ziel in een heerlijk menu, waar we constant aan sleutelen op zoek naar nieuwe, verfrissende en gezonde smaken. Ontdek hieronder het menu!

Experience Menu

Makreelfilet

Venkel – mierikswortel – furikake – kokos

Krab op 2 manieren

Salade krab – geroosterde brioche – yuzu – guacamole
Gegratineerd in zijn schelp – tomberry – bisque

Baby zeeduivel

AA Asperges – schuim van kokkels en zwarte limoen – Bonito

Lamsfilet

Mini wortel ‘ Za’atar ‘ – yoghurt – mini-shiitake

Belgische aardbeien

Gekarameliseerde feuilleté – vlierbloesem – vanille

OF

Kazen

Selectie ‘Kaasmeesters Van Tricht’ (suppl. 8)

Menu 5 gangen – 89

Menu’s worden per tafel geserveerd.
Vanaf 10 personen is de keuze beperkt tot enkel het menu.
Onze Cul’eau Experience Menu is enkel ‘s avonds te verkrijgen. Op aanvraag kan dit ook ‘s middags verkregen worden.

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.

Starters

Gillardeau Oesters ( 6 stuks )

Gebrande citroen – oesterbrood – sjalot

32

Gillardeau Oesters Gegratineerd ( 6 stuks )

Gegratineerd met schuim van Prosecco

36

Vitello Tonato ‘Cul’eau’

Kalfsvlees gegaard op 65° – verse tonijn – gepofte kappertjes

28

Veggie Inspiration

Gepofte aubergines – bulgur – feta – granaatappel – munt

24

Carpaccio van gerookte Holstein

Pistou – Parmezaanse kaas – geroosterde pijnboompitten

*optie Oude Balsamico:  5

26

Verse grijze garnalen op 3 manieren

Cocktail – kroket – ‘ tatjespap ‘

26

King Krab

Prei – tomberry – tom kha kai

37

Makreelfilet

Furikake – venkel – cevichejus

24

Pomme Moscovite

Zure room – aardappel – Royal Belgian Caviar

69

Asperges ‘ Carbonara ‘

Krokant gebakken Breydelspek – parmezaan – croutons

27

Classic dishes

Vol-au-vent ‘Cul’eau’

Mechelse koekoek – gebakken kalfszwezerik – schuim van hooi – verse frieten

36

Zeetong

Peterselieboter – gebrande citroen – salade waterkers – verse frieten

44

Veggie Inspiration

Chili sin carne – zure room – guacamole – cheddar – zoete aardappelwedges

33

Roodbaars ‘In’t groen’

Op vel gebakken – broccolini – warme salade van prei

29

Reuze gambas

In de oven gegaard – zeevruchten risotto – tomaat

39

Lamsfilet

Viennoise met dragon & kerrie – wortel – artisjok – champignons

37

Varkenshaasje

Polenta – asperges – mini wortel

32

Desserts

Sabayon

10

Café Glacé

10

Dame Blanche

10

Crème Brûlée

10

Kolonel

14

‘Cul’eau Experience’ dessert

14

Selectie kazen door ‘Kaasmeesters Van Tricht’

Notenbrood – Dadelkoek – Mostarda olijven

15

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.

De Laet - Van Haver

Filet Pur ‘Black Angus’

Origine : Ierland

Het geheim van de kwaliteit van Iers rundsvlees is mals gras. De runderen staan tot 9maand per jaar in de wei en scharrelen hun eigen ‘natuurlijke’ kost. Veel bewegen betekent een mooie vetverdeling. Grasgevoederd vlees bevat veel Omega 3-vetzuren, vitamine A & E.

44

Entreçôte Dry-aged ‘Aubrac’

Origine : Frankrijk, Centraal Massief

Soms noemen kenners dit het beste runderras van Frankrijk. Het donkerrode vlees is mals, sappig, kruidig & verfijnd. Het vlees kent een mooie marmering wat zorgt voor een romige smaak.

42

Ribeye ‘Rubia Gallega’

Origine : Spanje, Galicië

Triple-doelras, dat wil zeggen dat het gehouden werd als vlees-, melk- & werkvee. Kruidige, ietwat ziltige smaak met een hint van merg & boter. Heeft een sterke vetdooradering.

46

Côte à l’os ‘Sashi Beef’ (per 2 personen)

Origine : Denemarken

Zeer exclusief rundsvlees uit het hoge noorden. Een stuk vlees voor de liefhebber. Het betreft geen ras maar een vleeskwaliteit. Het is pas na het slachten dat er beslist wordt of het vlees in aanmerking komt voor het ‘Sashi-label’. De dieren zijn meestal Holstein of Ayrshire.

72 p.p.

Tomahawk ‘Belgisch wit-blauw’ (per 2 personen)

Origine : België, Kieldrecht

Een van de meest verkochte runderrassen in België. Gevoed met grassen & luzerne. Sappig, mager & mals vlees.
Tevens rijk aan onverzadigde vetzuren.

58 p.p.

Entreçôte Wagyu A4

Origine : Japan

Voeding van deze runderen bestaat uit hooi, rijststro & kuilvoer. Heet vlees kent een zeer sterke vetdooradering en heeft een zeer uitzonderlijke smaak. Laat u verrassen door dit prachtig gemarmerd stuk vlees met smeltpunt op 28°C.. Het bekendste ras ter wereld!

119

Filet Pur Wagyu A5

Origine : Japan

Voeding van deze runderen bestaat uit hooi, rijststro & kuilvoer. Heet vlees kent een zeer sterke vetdooradering en heeft een zeer uitzonderlijke smaak. Laat u verrassen door dit prachtig gemarmerd stuk vlees met smeltpunt op 28°C.. Het bekendste ras ter wereld!

177

Supplementen inbegrepen:

Verse frieten of gekonfijte aardappelen
Fris slaatje of warme groenten
Béarnaise / Choron / Champignonssaus / Chimichurri
Groene Pepersaus / Geconcasseerde Peperroomsaus

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.

Starters

Gillardeau Oesters ( 6 stuks )

Gebrande citroen – oesterbrood – sjalot

32

Gillardeau Oesters Gegratineerd ( 6 stuks )

Gegratineerd met schuim van Prosecco

36

Vitello Tonato ‘Cul’eau’

Kalfsvlees gegaard op 65° – verse tonijn – gepofte kappertjes

28

Veggie Inspiration

Gepofte aubergines – bulgur – feta – granaatappel – munt

24

Carpaccio van gerookte Holstein

Pistou – Parmezaanse kaas – geroosterde pijnboompitten

*optie Oude Balsamico:  5

26

Verse grijze garnalen op 3 manieren

Cocktail – kroket – ‘ tatjespap ‘

26

King Krab

Prei – tomberry – tom kha kai

37

Makreelfilet

Furikake – venkel – cevichejus

24

Pomme Moscovite

Zure room – aardappel – Royal Belgian Caviar

69

Asperges ‘ Carbonara ‘

Krokant gebakken Breydelspek – parmezaan – croutons

27

Classic dishes

Vol-au-vent ‘Cul’eau’

Mechelse koekoek – gebakken kalfszwezerik – schuim van hooi – verse frieten

36

Zeetong

Peterselieboter – gebrande citroen – salade waterkers – verse frieten

44

Veggie Inspiration

Chili sin carne – zure room – guacamole – cheddar – zoete aardappelwedges

33

Roodbaars ‘In’t groen’

Op vel gebakken – broccolini – warme salade van prei

29

Reuze gambas

In de oven gegaard – zeevruchten risotto – tomaat

39

Lamsfilet

Viennoise met dragon & kerrie – wortel – artisjok – champignons

37

Varkenshaasje

Polenta – asperges – mini wortel

32

Steak tartaar ‘Cul’eau’

Seizoensgarnituren van de chef – verse frietjes

27

Salades

Thai beef salad

Kort gebakken rund – pinda – noedels – soya vinigraitte

24

Tomaat garnaal

Sucrine – hoeve ei – cocktailsaus

27

Desserts

Sabayon

10

Café Glacé

10

Dame Blanche

10

Crème Brûlée

10

Kolonel

14

‘Cul’eau Experience’ dessert

14

Selectie kazen door ‘Kaasmeesters Van Tricht’

Notenbrood – Dadelkoek – Mostarda olijven

15

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.