De kaart

Verfrissend en verrassend

Seperator

Het hele Cul’eau-team steekt zijn hart en ziel in een heerlijk menu, waar we constant aan sleutelen op zoek naar nieuwe, verfrissende en gezonde smaken. Ontdek hieronder het menu!

Experience Menu

Ravioli van koolrabi

Geitenkaas – Tomatenwater – Geroosterde paprika – Limoenblad

Skrei

Boerenkool – Gerookte eierdooier – Tuilles van inktvis

Kreeft

Gelakt buikspek – Pompoenparels – Mandarijn

Kalfslende

Gegaard in thijmboter – Guanciale – Gekonfijte aardappel

Tijgersoes

Koffie – Whisky – Macadamianoten – Bittere chocolade

OF

Kazen

Selectie ‘Kaasmeesters Van Tricht’ (suppl. € 8)

Menu 5 gangen € 89

Menu’s worden per tafel geserveerd.
Vanaf 10 personen is de keuze beperkt tot enkel het menu.

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.

Starters

Zeeuwse Platte Oesters N°5 (6 stuks)

Citroen – Oesterbrood – Sjalot

€ 30

Zeeuwse Platte Oesters Gegratineerd (6 stuks)

Gegratineerd met champagne sabayon

€ 36

Vitello Tonato ‘Cul’eau’

Langzaamgegaard kalfsvlees – Verse tonijn – Gepofte kappertjes

€ 27

Dolce Zero Ham

Sjalot – Tomatenpoeder – Rode ui – Ravioli van koolrabi

€ 25

Veggie Inspiration

Gepofte jonge prei – Stracciatella – Mosterdzaad – Velouté van boschampignons

€ 24

Carpaccio van gerijpte Holstein

Crème van geitenkaas – Aïoli van ansjovis – Chips van Rosevalaardappel
* Optie verse wintertruffel: € 10

€ 25

Coquilles op 2 manieren

Koud: Carpaccio – Vinigraite van Iberico Ham – Pompelmoes
Warm: Gebakken coquilles – Bloemkool – Zwarte look

€ 26

Surf en turf van kreeft

Buikspek – Bouillabaise – Kaviaar van olijfolie

€ 29

Praline van verse zalm

Gerookte forel – Mierikswortel – Komkommer

€ 23

Pomme Moscovite

Zure room – Aardappel – Royal Belgian Caviar

€ 69

Salades

Salade kip traag gegaard (Lunch)

Gekarameliseerde pecannoot – Ijsbergsla – Witloof – Rozijnen – Dragonmayo

€ 26

Salade geitenkaas uit de oven (Lunch)

Brioche – Appel – Witloof – Spek – Mosterdhoningvinaigrette

€ 24

Classic dishes

Zeetong

Peterselieboter – Gebrande citroen – Salade waterkers – Verse frieten

€ 44

Vol-au-vent ‘Cul’eau’

Mechelse koekoek – Gebakken kalfszwezerik – Schuim van hooi – Verse frieten

€ 35

Veggie Inspiration

Huisgemaakte burger van pompoenfalafel – Feta – Hummus van butternut

€ 33

Gebakken coquilles

Mini witloof – Duxelles van champignons – Bimi

€ 39

Skrei

Gegrild – Dyonaisse – Kroket van kabeljauwwang – Prei

€ 34

Kalfslende

Rapen – Zoete ui – Guanciale – Mosterdzaad

€ 36

Gebakken zwezerik

Wintergroenten – Graanmosterd – Stoemp

€ 44

Desserts

Sabayon

€ 10

Café Glacé

€ 10

Dame Blanche

€ 10

Crème Brûlée

€ 10

Kolonel

€ 14

‘Cul’eau Experience’ dessert

€ 14

Selectie kazen door ‘Kaasmeesters Van Tricht’

Notenbrood – Dadelkoek – Mostarda olijven

€ 15

De Laet - Van Haver

Filet Pur ‘Black Angus’

Origine: Ierland

Het geheim van de kwaliteit van Iers rundsvlees is mals gras. De runderen staan tot 9maand per jaar in de wei en scharrelen hun eigen ‘natuurlijke’ kost. Veel bewegen betekent een mooie vetverdeling. Grasgevoederd vlees bevat veel Omega 3-vetzuren, vitamine A & E.

€ 44

Entreçôte Dry-aged ‘Aubrac’

Origine: Frankrijk, Centraal Massief

Soms noemen kenners dit het beste runderras van Frankrijk. Het donkerrode vlees is mals, sappig, kruidig & verfijnd. Het vlees kent een mooie marmering wat zorgt voor een romige smaak.

€ 39

Ribeye ‘Rubia Gallega’

Origine: Spanje, Galicië

Triple-doelras, dat wil zeggen dat het gehouden werd als vlees-, melk- & werkvee. Kruidige, ietwat ziltige smaak met een hint van merg & boter. Heeft een sterke vetdooradering.

€ 44

Côte à l’os ‘Sashi Beef’ (per 2 personen)

Origine: Denemarken

Zeer exclusief rundsvlees uit het hoge noorden. Een stuk vlees voor de liefhebber. Het betreft geen ras maar een vleeskwaliteit. Het is pas na het slachten dat er beslist wordt of het vlees in aanmerking komt voor het ‘Sashi-label’. De dieren zijn meestal Holstein of Ayrshire.

€ 69 p.p.

Tomahawk ‘Belgisch wit-blauw’ (per 2 personen)

Origine: België; Kieldrecht

Een van de meest verkochte runderrassen in België. Gevoed met grassen & luzerne. Sappig, mager & mals vlees. Tevens rijk aan onverzadigde vetzuren.

€ 56 p.p.

Entreçôte Wagyu A4

Origine: Japan

Voeding van deze runderen bestaat uit hooi, rijststro & kuilvoer. Heet vlees kent een zeer sterke vetdooradering en heeft een zeer uitzonderlijke smaak. Laat u verrassen door dit prachtig gemarmerd stuk vlees met smeltpunt op 28°C.. Het bekendste ras ter wereld!

€ 119

Filet Pur Wagyu A5

Origine: Japan

Voeding van deze runderen bestaat uit hooi, rijststro & kuilvoer. Heet vlees kent een zeer sterke vetdooradering en heeft een zeer uitzonderlijke smaak. Laat u verrassen door dit prachtig gemarmerd stuk vlees met smeltpunt op 28°C.. Het bekendste ras ter wereld!

€ 177

Supplementen inbegrepen:

Verse frieten of gekonfijte aardappelen
Fris slaatje of warme groenten
Béarnaise / Choron / Champignonssaus / Chimichurri
Groene Pepersaus / Geconcasseerde Peperroomsaus