De kaart

Verfrissend en verrassend

Seperator

Het hele Cul’eau-team steekt zijn hart en ziel in een heerlijk menu, waar we constant aan sleutelen op zoek naar nieuwe, verfrissende en gezonde smaken. Ontdek hieronder het menu!

Experience Menu

Krab op 3 manieren

Kalfstartaar – barilotto – bisque – koffie – lavas

Schelvishaasje

Op vel gebakken – ‘ No waste ‘ knolselder

‘ Pulled porc ‘

Mushroom madness – pancetta – hazelnoot

Filet van hert

Cevenne ui – flower sprouts – veenbes – peterseliewortel

Eclair

Mandarijn – yuzu – bloedsinaas – mascarpone

OF

Kazen

Selectie ‘Kaasmeesters Van Tricht’ (suppl. 8)

Menu 5 gangen – 94

Menu’s worden per tafel geserveerd.
Vanaf 10 personen is de keuze beperkt tot enkel het menu.
Onze Cul’eau Experience Menu is enkel ‘s avonds te verkrijgen. Op aanvraag kan dit ook ‘s middags verkregen worden.

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.

Starters

Platte Zeeuwse Oesters ( 6 stuks )

Gebrande citroen – oesterbrood – sjalot

32

Platte Zeeuwse Oesters Gegratineerd ( 6 stuks )

Gegratineerd met schuim van Prosecco

36

Vitello Tonato ‘Cul’eau’

Kalfsvlees gegaard op 65° – verse tonijn – gepofte kappertjes

28

Veggie Inspiration

Salade van boekweit – broccoli – ricotta – amandel

24

Paté van fazant

Rozijnenbrioche – winterse garnituren – compote van druiven

27

Deense Langoustines

Mais – zwarte look – jus van koko’s

39

King Krab ‘ Merus ‘

Warme salade van prei – ravioli van king crab – tom kha kai

39

Pomme Moscovite

Zure room – aardappel – Royal Belgian Caviar

69

Gebakken eendenlever

Compote van appel – wentelteefje van peperkoek – rode porto

32

Coquilles op 2 manieren

Koud: Ceviche van coquilles – venkel – koolrabi – macadamia
Warm: Gebakken coquilles – puree van truffelaardappel – tijm – citrus

34

Classic dishes

Vol-au-vent ‘Cul’eau’

Mechelse koekoek – gebakken kalfszwezerik – schuim van hooi – verse frieten

36

Zeetong Meunière

Gebrande citroen – peterselieboter – verse frietjes – fris slaatje

48

Veggie Inspiration

Pompoenburger – millefeuille van knolselder – veenbes – butternut

33

Filet van hert of haas

Amandelkroket – veenbes – wilde champignons – witloof – appel

39

Gebakken coquilles

Witloof – appelsien – beurre blanc

39

Kabeljauwhaasje

Winterse risotto – pastinaak – Comté – grijze garnalen – witte wijn saus

35

Filet van Mechelse Koekoek

Op lage temperatuur gegaard – mini pastinaak – witloof

34

Desserts

Sabayon

10

Café Glacé

10

Dame Blanche

10

Crème Brûlée

10

Kolonel

14

‘Cul’eau Experience’ dessert

14

Selectie kazen door ‘Kaasmeesters Van Tricht’

Notenbrood – Dadelkoek – Mostarda olijven

15

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.

De Laet - Van Haver

Filet Pur ‘Black Angus’

Origine : Ierland

Het geheim van de kwaliteit van Iers rundsvlees is mals gras. De runderen staan tot 9maand per jaar in de wei en scharrelen hun eigen ‘natuurlijke’ kost. Veel bewegen betekent een mooie vetverdeling. Grasgevoederd vlees bevat veel Omega 3-vetzuren, vitamine A & E.

46

Entreçôte ‘ Simmental ‘

Origine : Zwitserland

Het populaire simmentaler runderras is een van de meest voorkomende in de wereld. Het is een dubbeldoelras , zowel voor hun vlees als de productie van melk.

44

Ribeye ‘Rubia Gallega’

Origine : Spanje, Galicië

Triple-doelras, dat wil zeggen dat het gehouden werd als vlees-, melk- & werkvee. Kruidige, ietwat ziltige smaak met een hint van merg & boter. Heeft een sterke vetdooradering.

48

Côte à l’os ‘Hereford’ (per 2 personen)

Origine : Wales

Dankzij de landelijke , stressvrije omgeving en dieet van grassen produceert dit runderras licht gemarmerd vlees met een pure smaak

72 p.p.

Tomahawk ‘Belgisch wit-blauw’ (per 2 personen)

Origine : België, Kieldrecht

Een van de meest verkochte runderrassen in België. Gevoed met grassen & luzerne. Sappig, mager & mals vlees.
Tevens rijk aan onverzadigde vetzuren.

59 p.p.

Wagyu Picanha

Origine : Australië

Is net als de Japanse Wagyu voorzien van een intense marmering en geweldige smaak .

Heeft een BMS score van 9 ( Beef Marble Score ) , maximum is 12

79

Filet Pur Wagyu A5

Origine : Japan

Deze filet pur is van de hoogste kwaliteit ( A5 ) ter wereld.  De byzondere marmering van dit vlees heeft dan ook een van de hoogste BMS scores ( Beef Marble Score )  met een quotering tussen 8 en 12. De structuur van deze filet pur is heel fijn met zeer dicht tegen elkaar liggende vezels.

177

Supplementen inbegrepen:

Verse frieten of gekonfijte aardappelen
Fris slaatje of warme groenten
Béarnaise / Choron / Champignonssaus / Chimichurri
Groene Pepersaus / Geconcasseerde Peperroomsaus

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.

Starters

Platte Zeeuwse Oesters ( 6 stuks )

Gebrande citroen – oesterbrood – sjalot

32

Platte Zeeuwse Oesters Gegratineerd ( 6 stuks )

Gegratineerd met schuim van Prosecco

36

Vitello Tonato ‘Cul’eau’

Kalfsvlees gegaard op 65° – verse tonijn – gepofte kappertjes

28

Veggie Inspiration

Salade van boekweit – broccoli – ricotta – amandel

24

Paté van fazant

Rozijnenbrioche – winterse garnituren – compote van druiven

27

Deense Langoustines

Mais – zwarte look – jus van koko’s

39

King Krab ‘ Merus ‘

Warme salade van prei – ravioli van king crab – tom kha kai

39

Pomme Moscovite

Zure room – aardappel – Royal Belgian Caviar

69

Gebakken eendenlever

Compote van appel – wentelteefje van peperkoek – rode porto

32

Coquilles op 2 manieren

Koud: Ceviche van coquilles – venkel – koolrabi – macadamia
Warm: Gebakken coquilles – puree van truffelaardappel – tijm – citrus

34

Classic dishes

Vol-au-vent ‘Cul’eau’

Mechelse koekoek – gebakken kalfszwezerik – schuim van hooi – verse frieten

36

Zeetong Meunière

Gebrande citroen – peterselieboter – verse frietjes – fris slaatje

48

Veggie Inspiration

Pompoenburger – millefeuille van knolselder – veenbes – butternut

33

Filet van hert of haas

Amandelkroket – veenbes – wilde champignons – witloof – appel

39

Gebakken coquilles

Witloof – appelsien – beurre blanc

39

Kabeljauwhaasje

Winterse risotto – pastinaak – Comté – grijze garnalen – witte wijn saus

35

Filet van Mechelse Koekoek

Op lage temperatuur gegaard – mini pastinaak – witloof

34

Steak tartaar ‘Cul’eau’

Seizoensgarnituren van de chef – verse frietjes

27

Salades

Thai beef salad

Kort gebakken rund – pinda – noedels – soya vinaigrette

25

Desserts

Sabayon

10

Café Glacé

10

Dame Blanche

10

Crème Brûlée

10

Kolonel

14

‘Cul’eau Experience’ dessert

14

Selectie kazen door ‘Kaasmeesters Van Tricht’

Notenbrood – Dadelkoek – Mostarda olijven

15

Allergenen:
Al onze gerechten kunnen sporen van de 14 allergenen bevatten, vraag naar onze medewerkers voor meer informatie.
De samenstelling van de gerechten kan wijzigen.